Balen kostar skjortan

Vårterminen börjar lida mot sitt slut och studentbalen börjar närma sig. Denna bal vill många studenter delta i. Balen är inte obligatorisk men många vill delta i den eftersom det är något man kanske bara gör en gång. Det blir en hel del pengar man får slänga ut om man ska delta i den, framför allt för oss kvinnliga studenter. Det är själva balklänningen, tillhörande accessoarer, håruppsättning, make up, balbiljett och en bil som ska köra en till balen som kostar skjortan. Studiebidraget räcker inte ens till halva balklänningen och det är inte alltid självklart att ens föräldrar kan hjälpa till med pengar. Det finns familjer som inte har lika gott ställt som andra familjer har och inte kan hjälpa sitt barn lika väl.


För att underlätta ekonomin för studenterna som ska delta i balen tycker jag att skolan ska stå för balbiljetten som ett tack för att man valt just den skolan. De kan även sätta upp en affär som är till för balstudenter där klänningar, kostymer och dylikt är mycket billigare än vad det annars är.


Överhuvudtaget tycker jag att man ska dämpa hysterin över balen. Vi är där för att träffas och ha roligt innan vi tar studenten inte enbart för att visa hur vackra vi är. Bara för att balklänningen kostar flera tusen betyder inte det att vi kommer ha en roligare kväll än om klänningen skulle ha kostat en tusenlapp. Sänk priserna och hysterin och låt oss njuta av vår sista kväll tillsammans.






RSS 2.0