Försök inte att få mig att äta grönsaker


Idag har jag varit i skolan och grejat med slutprojektet för estetiskverksamhet. Under lunchtiden åt jag lunch med två vänner. Det blev kinamat. Jag blev i stort sätt tvingad att pröva att äta grönsaker. Ni som känner mig vet att jag verkligen avskyr grönsaker och att det är omöjligt att få i mig det. Ni skulle sätt mitt ansiktsuttryck. Självklart rynkade jag på hela mitt ansikte, rös till i hela kroppen och fick kvälningar. Jag var väldigt nära på att spy. Fy fan! Jag kan inte förstå att folk vill proppa i mig grönsaker. Det är ingen idé för det är något jag aldrig kommer tycka om. Det kommer upp lika fort som de försöker komma ner i mig. Jag ryser bara när jag tänker på smaken av grönsaker. Jag kan iofs äta räksallad och ceasarsallad. Fast då kan jag bara äta små portioner som en liten bebis.

Visst, det hade vart jättetrevligt att äta grönsaker men detta är ett omöjligt fall som aldrig går att lösa. Det funkar bara inte.

Ni undrar säkert hur jag gör när jag är t.ex, på MC Donald's. Jag ställer mig i kön och när jag kommer fram väljer jag en meny fast naturellt. Väldigt lätt och smidigt fast jag får vänta några minuter extra. Även fast jag får vänta några minuter extra får jag en sprillans ny hamburgare som inte har legat på sin plats och kallnat. Så ibland kan det vara en fördel att vara lite speciell.

Schampioner är nog bland det vidrigaste jag vet. Det luktar illa, smakar illa och de känns riktigt äckligt att hålla i de. Det är något med som jag ryser utav. Nej nej, inga grönsaker för min del. Folk tycker säkert att jag är knäpp som inte tycker om grönsaker men då får de tycka det.

Ögonen ska stanna där de hör hemma

Fick den här bilden av min vän Max. Det var han som jag pratade ögon om.
En bild av
Mats Tusenfot

Ögon är verkligen läskiga när man ser själva ögat. När de sitter på en människa är det väl inget fel men när man ser helheten ryser jag. Jag och en vän kom in på att ögon fast jag minns inte helt hur. Tror det började om att vi pratade om party-trick, något om att han frågade mig om jag kunde få ut mina ögon, eller hur det nu var. Jag minn som sagt inte helt men det var nog så vi började prata om att ögon är rätt läskiga.

Ja, ögon får nog hålla sig i männsikan inte på någon annans plats. Usch och fy! Annars är de rätt fina. Iaf om de sitter på rätt person.

Skyll på Mållgan


När man gör något som inte ska göra eller om man begår något misstag ska man ta och skylla på Mållgan! Han är 120 cm lång och bryter på norska. Det är min tolkning av Mållgan! Ska man skylla på Mållgan får man se till att ingen har sett den tabbe som man just gjorde.

Det gick tydligen hem att skylla på Mållgan när en 23-årig man togs för rattfylleri. Han skyllde på Mållgan och han friades tack vare Alfons Åbergs låtsaskompis.

/ Detta inlägget är skrivet av självaste Mållgan. Eller?

Ser ni inte min status?


Jag sitter vid datorn och är inloggad på MSN samtidigt. Jag har statusen på upptagen eller inte vid datorn för att jag ej vill bli störd med det jag håller på med. Självklart är det folk som skriver ändå. Jag svarar de och säger att jag inte kan prata just då eller så skriver jag inget alls eftersom jag inte är vid datorn. Fast man har en speciell status igång fortsätter de att skriva och sedan frågar de mig varför jag inte svarar de. "Öööh, jag har annat för mig! Öppna dina ögon!"

Del 1: Frågor och svar

VEM


Vem är i rummet med dig? - Ingen mer än jag. Gilltas musiken?

Vem fick du senast sms av? - Toni

Vem tänker du på nu?
- Ingen alls

Vem pratade du senast i telefon med?
- Thomas

Vems hus var du senast i?
- Hus? Det minns jag inte.

Vem sa du senast jag älskar dig till?
- Det kommer jag heller inte ihåg. Använder de tre orden väldigt sällan.

Vem sa senast till dig; jag älskar dig?
- En killkompis

Vem önskar du var med dig nu?
- Hemligt

Vem är din favoritsläkting?
- Fredrik. Sån go göteborgare.

Vem i din skola går dig mest på nerverna?
- Lärarna jag har i mina hat ämnen.

VAR


Var går du i skolan?
- Viskastrands gymnasiet.

Var är din telefon?
- Hemtelen ligger nog ute i hallen och min mobil är precis framför mig.

Var är din mamma?
- Hon är inne i sitt rum och kollar på Beck

Var sover du?
- När jag är hemma sover jag i min säng och jag brukar sova i någon annans säng med om jag inte är hemma.

Var handlar du mest?
- Cigg och kaffe.

Var fick du tag i tröjan du har på dig?
- Skolan. Trycker en del av mina kläder där.

Vart åkte du bil senast?
- Jag åkte till min vän.

VAD

Vad åt du senast?
- Ost från den Skrattande Kon

Vad drack du senast?
- Vatten

Vad har du för färg på dina byxor?
- Mörkblåa mjukisar

Vad är den närmaste saken som är blå?
Mina mjukisar. Haha!

Vad gillar du mest i skolan?
- Kamraterna och de flumiga lärarna

Vad har du på fötterna?
- Randiga strumpor

Vad är din favoritfärg?
- I stort sätt alla. Jag tycker om färger

Vilken film såg du senast?
- Det kommer jag inte ihåg. Minnet är ju på topp!

Vad hör du just nu?
- Datorns surr


HAR DU NÅGONSIN

Sovit i en annan säng?
- Klart man har det.

Tyckt att din kusin är het?
- Klart! Har en snygg släkt så!

Sovit naken?
- Så klart. Riktigt gött är det med. Men föredrar att sova med trosor.

Kört över hastighetsgränsen? - Jag har knappt övningskört. Haha!

Målat om ditt rum?
- Nopp, det har jag ej.

Dansat framför en spegel?
- Självklart! Länge leve dansen!

Fått hicka?
- Jo, och det kan vara lite pinsamt ibland

Stulit pengar från en kompis?
- Absolut inte

Hoppat i en bil med folk du just träffat?
- Japp, och jag har åkt med folk jag absolut inte känner med

Varit i slagsmål?
- Nej, det har jag ej.

Smugit ur ditt hus?
- Gilltas det om man går i sömnen? Då är man rätt tyst

Haft känslor för någon som inte känt detsamma?
- Jo, det har hänt.

Älskar eller saknar någon nu?
- Jag älskar mina vänner och min familj. Jag saknar att umgås med mina vänner just nu


Visa hänsyn för de som inte röker

Idag innan jag skulle till skolan för att ta bussen satte jag mig inne i busskuren och tände en cigg. Det var ingen mer än jag, bänken och min cigg där. När man hade tagit några bloss kommer det en tant (äldre dam i finare språk) och ställde sig i busskuren. Jag gick ifrån bänken jag satt på och ställde mig utanför busskuren och rökte. Hon log mot mig och tackade mig för jag visade hänsyn till henne. Hon berättade att hon brukade säga till folk som rökte och att hon var glad över att hon slapp det  nu för att jag var duktig och flyttade på mig.
Efter att jag rökt upp min cigg kom bussen och hon tackade åter igen att jag visade hänsyn för folk som inte rökte.


Kommer detta att ordna sig?

Allt var på topp och vi trivdes ihop. Våran kemi stämde till hundra. Ingen utav oss hade upplevt den känslan på väldigt länge.

En morgon vaknade vi upp och jag kände direkt att något var fel. Personen säger att den inte är van att vakna upp med någon annan. Det säger han nu när vi redan hade varit med varandra i dagar. Vi sätter oss ihop och pratar igenom om hur vi båda ville ha det. Under att den onda stämningen pågick kände jag att jag bara ville åka därifrån. Fly från hela situationen. Efter att jag berättade hur jag kände och att ville åka ifrån honom blev han ledsen och vi båda försökte hjälpas åt att lösa upp den tråkiga stämningen. Vi båda kom överrens och den onda stämningen försvann tillslut. Samma dag som detta hände säger han till mig att han ångrar att han drog upp allt för nu kändes allt bra igen och att samtalet var nu onödigt.

Det blev tillslut dags för mig att åka hem för att tillbringa tid med min familj som jag hade lovat de. Jag ringde när jag hade kommit hem och kände redan onda aningar om att inom några dagar kommer allt gå åt skogen mellan oss, fast jag hade hoppet om det goda. Även fast jag visste hur allt låg till ville jag så gärna ringa honom och visa att jag uppskattade honom. Jag blev ett jobbigt objekt för honom. Han blev irriterad och jag blev ledsen. Tiden sprang iväg och han förvandlades till en annan person. En iskall människa som ändå skulle föreställa min vän och höra av sig.

I slutändan hörde jag av mig allt mindre och mindre. När jag väl ringde kände jag ett slag mot min mage. En stor rädsla. Jag ville inte ringa men kände mig ändå tvungen. Det var ett glatt Hej när han svarade och när han fick höra att det var jag blev tonen genast kall mot mig. Med mina egna tankar förstod jag att han inte ville prata med mig. Var det bara för stunden eller ville han aldrig mer prata med mig?

Sist vi pratade riktigt odentligt i telefonen sa han att vi skulle fortsätta vara vänner. Det har gått över en månad och jag har inte hört ett ljud från honom om inte jag själv har ringt honom. Det gilltas inte eftersom det inte kommer ifrån honom. Är tystnaden en vänskap för honom? Klart, man behöver inte prata varje dag via nätet, msn eller vad man nu allt kan komma på. Det vet jag om, men man kan väl efter ett tag skicka iväg ett litet mess där det står "Hej! Hoppas allt är bra dig." Något tecken som visar att den bryr sig om en.

Om denna tystnaden ska fortsätta kommer jag gå runt med en stor mängd frågor inom mig och en stor saknad. Jag vrider på mig. Hur ska jag göra?

Han var så snäll mot mig och fick mig känna en otrolig värme. Det har gått felsteg och nu känner jag bara kylan och en stor saknad för en vän.

Vännen är nu borta och jag saknar honom.

Lika som bär? Eller frön?

Sitter framför datorn och lyssnar på musik som får en på danshumör. Pling pling, säger det och min vän frågar om jag har sett Center Stage Turn It Up. Det hade jag tyvärr inte så hon bad mig googla och kolla på bilder från filmen. Hon tyckte jag var likt huvudrollen i filmen. Det är lite nice att jag är lik en från en dansfilm. Ett utav mina största intressen. Hon har fixat ihop en bild. Hennes blogg är http://marianova.com/users/jeejl/blog


R.I.P Martina

R.I.P

Förra veckan följde jag Billy till hans jobb. Medans han höll på att jobba satt jag och åt hamburgare och spelade mobilspel. Jag blir avbruten med ett SMS från min mor. Där stod det att min katt skulle avlivas senare på kvällen. Hon hade spytt blod och hennes avföring var av blod med. Hon hade även gått och gömt sig. Ledsen som jag blev åkte jag hem för att kunna få umgås med den lilla tid som fanns kvar. Tiden sprang ifrån oss och det blev dags att åka till Blå Stjärnan. En mycket tråkig och hemsk stund för oss.

Fjorton fina år blev hon. En riktigt liten myskatt var hon. Det är tomt utan henne.

RSS 2.0