Vad gör du för att få bekräftelse?

             
Ge för att få.
Ett typiskt beteende hos dig som utarbetat strategin att ge för att få är att du ständigt bekräftar andra människor för små och stora saker. Din förhoppning är att bli sedd genom att du ser andra. Att ge positiv bekräftelse för att skapa ett behov hos den andra personen att behöva ge tillbaka bekräftelsegåvan i någon form.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Att villkorslöst ge bekräftelse till andra och dig själv. Att ge till andra utan baktankar och förhoppningar, tacka för det du får och öva dig på att stärkas av det.



Negativ.
Att vara negativ och destruktiv är ytterligare en strategi för att få bekräftelse. Genom att nedvärdera sig själv och sina prestationer. Exempelvis, '"Titta vilka dåliga resultat jag fått", "Jag har så fula kläder på mig", etc. Den som har en strategi av att vara negativ lägger ut trådar för vad han eller hon vill bli bekräftad för. Människor runt omkring blir ansvariga för att ge bekräftelse i form av att säga emot dina negativa argument. "Dina resultat var visst jättebra." "Dina kläder är ju inte alls fula." Är det en person som själv använder sig av samma strategi kan diskussionen lätt sluta i en argumentation i stil med: "Nej, jag tycker att dina kläder är jättefina, men titta på mina, hur fula är inte de?" Och person A kontrar: "Om du tycker dina kläder är fula måste du ju tycka att mina kläder är helt bedrövliga." Kontentan är att det inte blir en stärkande konversation för någon av parterna.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Öva dig på att uppvärdera ditt eget. Lägg ribban vid att lyfta dig till en nivå av att vara lika bra som alla andra. Lyft fram resultat, lyft fram detaljer och träna dig på att urskilja dina egna guldkorn. Första steget är att uppmärksamma dem för sig själv, andra är att uttala dem för sig själv och tredje steget är att berätta för andra. Ta andra till hjälp och berätta för andra vad du håller på att utmana dig till så att de kan stötta, hjälpa och påminna dig.



Presteraren.
Presteraren använder strategin som ordet ger signaler om. Han eller hon presterar för att få uppskattning och bekräftelse. Mätbara resultat såsom betyg, lön, arbetsmängd och jämförelser med andra ger möjlighet att kunna värdera sig själv utifrån prestationerna. Hos dessa personer höjs ribban ständigt och rädslan för att inte få, inte kunna bekräfta sig med sina resultat växer fram. Dessa personer jämför sig med andra och jämförelsen är ett sätt att bekräfta sig själv.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Bekräfta dig själv dagligen för den du är som person. Vilka personliga egenskaper är det som ständigt finns i dig och som är du, som ligger bakom de prestationer du utför? Vilken kraft är det som får dig att utföra och prestera? Lyft fram det och gör det tydligt för dig själv.



Destruktiv.
Du som använder den destruktiva strategin för att få bekräftelse genom uppmärksamhet kan exempelvis skada dig själv och dras till sammanhang som är negativa. Ett exempel på bekräftelsetypen som denna person söker och får är: "Så synd att du slösar bort att du är så duktig på att måla och klipsk i skolan genom att skolka." Detta blir ett sätt att få sitt värde och sina förmågor bekräftade utifrån och även en strategi för att synas.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Inse när det är den destruktiva driften att få bekräftelse som styr ditt beteende. Bli medveten för att kunna bekräfta dig själv för det du behöver, så att du kan låta bli att gå in i den destruktiva spiralen.



Skrytaren.
Skrytaren ser fördelarna med att berätta vitt och brett om sig själv och sina egna framgångar för att få uppmärksamhet och uppskattning för dem. Om skrytaren berättar hur proffsig han eller hon är på att komma till avslut i affärer eller hur bra hans eller hennes golfsving har blivit så får skrytaren bekräftelse genom lyssnarens respons och intresse. Att skryta ödmjukt och med hjärtat i alla människors lika värde är ett fördelaktigt sätt att stärka sig själv och att få bekräftelse för de framgångar som är viktiga för en. När jag plockar fram det jag är stolt över är det lättare för andra människor att vara min stärkande fanclub mot mina mål. Eftersom vi alla har olika mål har vi olika saker som vi uppmärksammar och värderar.

Utmaningen för skrytaren är att hjälpa världen att tvätta bort den negativa stämpeln på att skryta och att göra det med hjärta och ödmjukhet inför sig själv och andra. Skrytaren är en bra inspirationskraft för att framhäva sig själv och sina positiva sidor. Tillåter du dig är sannolikheten större att även andra tillåter sig. Det är så mycket härligare med sammanhang som tillåter oss att tycka om oss själva, stå för att vi tycker att vi är bra och att vi ser våra framsteg och prestationer. Hjälp till och bygg en värld med fler forum för positivt, stärkande och inspirerande skryt.

 

Tillags.
Tillagspersonligheten visar sig genom att personen aldrig lyssnar på sin egen vilja. Personen brukar ha svårt att uttrycka sin vilja och sina åsikter då det under så lång period varit centralt att leta reda på vad andra tycker, tänker och vill och agera utifrån de signalerna. För att få så mycket information som möjligt att agera utifrån blir dessa personer frågvisa och inkännande av signaler. Att andra verkar må bra av de beslut som tas är det som är bekräftelsen för tillagspersonligheten. De känner sig tillräckliga när de lyckas känna in och agera efter vad andra vill. De får problem när de är i ett sällskap där fler olika personer vill olika saker och de tvingas ta ställning. Det blir stora problem är två av dessa bekräftelsetyper ska mötas och båda parter väntar ut varandras slutgiltiga önskan. Att stå i mataffären och känna in vad den andra verkar vilja äta när även den andra personen, liksom man själv, har slutat känna efter vad han eller hon själv tycker och vill är inte lätt.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Utmana dig själv till att känna efter och tänka ut vad du själv vill och önskar i olika situationer. Att du själv vet vad du önskar underlättar för att bli medveten om när du gör övertramp mot dig själv. Prova och se hur omvärlden reagerar när du uttrycker din mening och säger vad du vill, vad du tycker och hur du vill ha det. Du är viktigast i ditt eget liv. Respektera dig själv som du vill att andra ska respektera dig. 



Hemlighetsmakaren.
Hemlighetsmakaren är den som söker bekräftelse genom att vara så hemlig med alla sina framsteg och utvecklingspunkter som möjligt. Genom att hålla undan saker blir andra människors stora förvåning en glädjande och kickande kraft som är bekräftelsen. Att vara hemlig med framstegen kan vara orsakat av en rädsla att verka skrytsam eller en rädsla för att andra inte ska tycka att det är någon stor grej. Att själv hålla nere storheten av prestationer gör att andra i större mån framhäver prestationerna om de märker dem. Hemlighetsmakarna kan avslöja lite av sin prestation och på alla sätt försöka få personen att hålla tyst om prestationen. I det blir det mer uppmärksamhet vid att personen har fått ett stipendium eller ett erbjudande om utlandsjobb om han eller hon inte vill stå för det att tala om det.

Utmaningen för dessa personer är att våga stå för sina framgångar. Att står för och fira sina framgångar gör att man visar sig själv att de är värdefulla, viktiga och riktiga. Nästa nivå är att våga visa sig själv den stolthet över någon man har, gjort eller är även inför andra.



Självbekräftaren.
Självbekräftaren kan bekräfta sig själv. Han eller hon ser sina prestationer och ser sig själv för den han hon är som person. Han eller hon kan ge sig själv en klapp på axeln, hyllning och ett positivt värderande. Självbekräftaren behöver inte vitt och brett framhäva sin bekärftasle till sig själv inför andra så denna strategi blir relativt osynlig för andra människor. Självbekräftaren värderar sig själv, firar sig själv och har positiva tankar om sig själv och sitt eget agerande.

Utmaningen för dig som känner igen dig: Fortsätt att bekräfta dig själv i bakslag och under dåliga dagar. Det är under dagar då vi känner oss låga som vi kan halka ifrån goda rutiner som exempelvis att bekräfta oss själva.



Nertryckaren.
Nedtryckaren lever efter värde bilden att jag inte är sämre än någon annan om jag gör de andra lika dålig eller sämre än jag själv. Att få andra att känna sig sämre, att minimera andras värde i sina egna tankar påverkar också värdet av sig själv. Istället för att stärka sig själv försvagar dessa personer bilden av och försöker försvaga andra personer ner till sin egen nivå.

Utmaningen för dig som känner igen dig: I varje tillfälle du känner behov av att trycka ner någon annan för att känna dig bättre själv, känn efter vad du behöver stärkas för och öva dig på att stärka dig själv för just det du behöver. Öva också på att stärka den andra personen för något. Den som ger av positivitet till andra får samma sak tillbaka förr eller senare. Du som nedtryckare för en tuff värld att känna dig tillräcklig i.

Alla strategier har vid något tillfälle varit fördelaktig och gett dig fördelar vid det unika tillfället. Att du fått fördel av ett visst beteende har gjort att du har fortsatt i samma bekräftelse spår för att få mer av den positiva behagliga känslan av att vara bekräftad. Vi är sällan en renodlad bekräftelsetyp utan en kombination med genomgående drag från de olika personligheterna. 





Vi prövade nya grejer




I helgen var vi ett gäng som festade ihop. Som vanligt blir jag oftast alltid ensam tjej, det är kul det med. Rödvin var det som vi drack fast vi blandade i lite gojjs i vinet, bland annat Coca Cola och Apelsinjucie. Hur det kom sig att vi blandade i Coca Cola var för att jag hade druckit en drink i Kroatien som jag tyckte var hel god! När vi prövade det nu i helgen blev det lyckat. Hur det kom sig att vi blandade apelsinjucie var något mina kompisar hade prövat och rekommenderade det. Det var riktigt gött så det får ni pröva.




De gör mig pepp!

Den sista tiden har jag fått mängder med underbara vänner som gör en pepp att orka gå igenom dagarna. När man inte umgås med vännerna dansar jag bort mina känslor och lyssnar på musik. Hade jag inte haft mina vänner, musiken och dansen hade jag under totalt gått under för nu har jag haft en tuff period.

Länge leve allt de där!




Mitt nya jobb

För två veckorsen började jag på ett nytt jobb som heter Branschregistret.se. Mina arbetsuppgifter går ut på att ringa upp företag och fråga om de vill lägga till sin länk bredvid sina kontakt uppgifter för 590 kr för ett helt år på http://branschregistret.se

Det är ett svårt jobb eftersom folk är så trötta på telefonförsäljare fast samtidigt är det ett roligt jobb, det finns mängder med skumma människor man ringer till och vissa är riktigt trevliga. Tur är att arbetskamraterna är riktigt bra och det gör en motiverad till att ge gärnet och miljön på jobbet är suveränt.

När vi blir fast anställda på jobbet kommer vi få massage två gånger i veckan på arbetstid. Inte helt fel!



Light me up, put me on top lets


Hon:

Light me up, put me on top lets
Fa la la la la, la la la la
Light me up, put me on top lets
Fa la la la la, la la la la

The only place you'll want to be
Is underneath my Christmas tree
The only place you'll want to be
Is underneath my Christmas tree

Light me up, put me on top lets
Fa la la la la, la la la la
Light me up, put me on top lets
Fa la la la la, la la la la

Ho, ho, ho
Under the miseltoe
Yes everybody knows
We will take off our clothes
Yes, if you want us to we will (huh) you
Ho, ho Christmas
My Christmas tree is delicious

Han:
Light you up, put you on top lets
Fa la la la la, la la let's go
Light you up, put you on top lets
Fa la la la la, la la la la

Hon:
Ho, ho, ho
Under the miseltoe
Yes everybody knows
We will take off our clothes
Yes, if you want us to we will (huh) you
Ho, ho Christmas
My Christmas tree is delicious


Here, here, here
The best time of the year
Take off my stockings here
While spreading Christmas cheer
Ho, ho Christmas
My Christmas tree is delicious
Ho, ho Christmas
My Christmas tree is delicious





Det heter inte "ge och ta"

Det heter inte ”ge och ta” som man vanligtvis brukar säga. Det heter ge och ta emot. Kärlek uppstår bara när man ger men om det inte finns någon som vill ta emot som förhindrar man att kärlek uppstår. Jag tror att det finns flera människor som går omkring och vill ge av ”sitt” men det är ingen som vill ta emot. På så vis ger många upp för tidigt. Varför vill man ha av den ena och inte den andra? Kanske ger man för att man vill ha  något tillbaka? Förutsättningen för givandet är ju att detta är förutsättningslöst!




Stanna kvar

Informera mig och ta min hand. Varför är vi främlingar när våran kärlek är stark? Varför ska du fortsätta utan mig? Jag tror att du är här fast jag har fel, jag kan se det tydligt. Vad har vi gjort? Du verkar kunna gå vidare så lätt.

Varje gång jag försöker flyga faller jag utan mina vingar och känner mig liten. Jag antar att jag behöver dig.




RSS 2.0